kawan-kawan cik zara . ^^

Sunday, November 6, 2011

Raya Haji !


assalamualaikum, hye readers !
hari ni tiba-tiba aku ada mood nak
mengupdate blog ni ..
entah apa angin aku pun tak tahu .. hehe ..

okay, korang dah nampak kan entry kat atas tu ?
haa .. ni dia.. aku nak cerita sikit al kisah yang terjadi pada hari ini ...

pagi tadi, selepas semua orang dah selesai sembahyang raya .,
aku menolong mak aku kat dapur surau tadi ..
membasuh2 semua barang2 yang dah digunakan, dan sebagainya ..

entah macam mana, sedang asyik aku membasuh,
kat depan dah riuh rendah ..
aku fikirkan kenapa, ? sekali makcik sebelah aku ni cakap yang
lembu terlepas ..

so, apalagi, masing-masing nak jadi hero .. konon-kononlah nak pergi tangkap lembu tu ..
entah macam mana, ada dua orang ni kena tanduk ., terpelanting jugak lah .. hehe ..
dalam kesian, aku tak dapat nak tipu dirisendiri .. tergelak jugalah ..
sebab memang agak lucu ..

dan paling kelakar, seorang pun tak berani nak tangkap lembu tu .,
then , ada sorang pakcik ni. pesan kat adik2 aku,
supaya tukar baju .. lagipun, kebetulan adik2 aku tadi pakai baju melayu warna merah ..

haa .. nasib lah kan, kalau ada yang kena kejar .. hehe ..
lembu tu pun, rileks je aku tengok,
melenggang saja, (huh, poyo lew tu .. hehe ..)
tapi sempat buat tawaf tu .. keliling surau dan padang ..
alhamdulillah, baik nya lembu tu kan ? ^_^

dan, kebetulan abang ipar aku lalu .. dia lah yang pergi kejar lembu tu ..
baik nya .. :D hehe ..
dan akhirnya.. lembu tersebut berjaya di tangkap.. dan
sudah masak pun..


haa.. tengok, dah kena sembelih .. hehe

brr .. alhamdulillah.. kenyang perut den ni ha.. hehe ..

tapi kan, aku baru teringat yang hari ni ada kawan aku buat open house
kat tasik puteri ..
huu ~

"MIA, ZARA MINTA MAAF SEBAB TAK DAPAT HADIR .. LAGIPUN, PAGI TADI ZARA DAH MINTA IZIN KAT MAK, THEN TAKDE ORANG DAPAT HANTAR .. SEMUA SIBUK .. SORRY YE .. INSYA ALLAH KALAU ADA REZEKI KITA JUMPA YE . ? :)"

okay, sampai sini je yang dapat aku ceritakan ..

4 comments:

  1. mujur dapat tangkap semula ye dak :)

    ReplyDelete
  2. Ganas nyeh lembu tuu, naseb bek dpt tangkap gak..

    ReplyDelete
  3. Mahamudah , hehe .. lembu zaman sekarang memang ganas .. :D

    ReplyDelete